21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Vepřová "zahradnická roláda"

Název Množství a jednotka
vepřová kýta - libové maso cca 1/2 kg
sůl dle potřeb
mražená zelenina - Mochovská směs cca 1/3 sáčku
vejce 1 ks
krupička z tvrdozrnné pšenice l lžíce
Zobrazit všechny ingredience

hlavní na oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Přibližně půlkilový kousek kýty upravíme na plát, který přes folii rozkepeme paličkou.
Z obou stran mírně posolíme, vnitřní stranu pokapeme sojovou omáčkou a mírně worčestrem (vmasírujeme do masa), na to potřeme slabounce hořčicí.
Nádivku jsme si připravili z jednoho vajíčka smíchaného se lžící dětské krupičky a mrazené zeleniny (já dala jemně sekanou polévkovou směs, ale může být jakákoli).
Zeleninu osmahneme na lžičce másla a následně zalijeme směsí vajíčka s dětskou krupičkou, mírně osolíme.
Nevysmažujeme do sucha, stačí jen co se suroviny spojí - vše se upeče v roládě.
Zchladlou nádivkou plát potřeme, zavineme a upevníme nití ( nitěmotáme tak, abychom po upečení dokázali všechny nitě odstranit bez potrhání rolády)
Roládu dáme do nejlépe sádlem vymazeného pekáčku, podlijeme vodou a dáme péci - zpočátku přikrytou, ke konci odkryjeme aby roláda mohla zčervenat.
Šťávu z výpeku můžeme zaprášit moukou, provařit a i přidat lžíci hořčice - s rýží chutná výborně.
Odňiťováváme a krájíme nejlépe studené, ale jde i jen zchladlá, musíme ale mít dostatečně ostrý nůž.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pstruh se žampióny

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Amaretti sardi - sardské mandlové pečivo

Postup: Oloupané mandle, polovinu cukru a kůru z půlky očištěného menšího citrónu... zobrazit recept

RECEPTY

Pizza na plechu

Postup: na těsto:1/2 kg hl. mouky1 lžička soli1/2 deci oleje2 žloutkykvásek:1/4 l... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA